POLICAJAC POVREĐEN U EKSPLOZIJI U MOSKVI

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICAJAC POVREĐEN U EKSPLOZIJI U MOSKVI

MOSKVA - Jedan policajac povređen je u eksploziji blizu policijske stanice u centru Moskve, javila je ruska agencija RIA Novosti pozivajući se na bezbednosni izvor

MOSKVA  - Jedan policajac povređen je u eksploziji blizu policijske stanice u centru Moskve, javila je ruska agencija RIA Novosti pozivajući se na bezbednosni izvor.

Ekzplozivna naprava ručne izrade, jačine jednake 50 grama TNT-a, bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je sakrivena u torbi ostavljenoj na parkingu blizu zgrade i eksplodirala je u trenutku kada je policajac otkrio sumnjivu torbu, rekao je taj izvor.

Slične eksplozije dogodile su se u Moskvi u martu na autobuskoj stanici blizu akademije ruske obaveštajne službe (FSB) i ispred zgrade FSB-a, u kojima nije bilo žrtava.

Odgovornost za jednu od tih eksplozija preuzela je jedna islamistička grupa uz navode da je to bio odgovor na operacije ruske obaveštajne službe protiv islamističkih pobunjenika na Kavkazu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.