POJEDINE BUDALE I KRETENI KAŽU BIĆE UHAPŠEN Moskva dala odgovor šta bi se desilo ukoliko dođe do lišavanja slobode Putina

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 09:43

"POJEDINE BUDALE I KRETENI KAŽU BIĆE UHAPŠEN" Moskva dala odgovor šta bi se desilo ukoliko dođe do lišavanja slobode Putina

Po oceni Medvedeva, odluke suda, poput poslednje o hapšenju Putina, stvaraju ogroman negativan potencijal.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ukoliko bi nemačke vlasti odlučile da sprovedu odluku Međunarodnog krivičnog suda, koji Moskva ne priznaje, o hapšenju predsednika Rusije Vladimira Putina to bi bilo ravno objavi rata.

U intervjuu vodećim ruskim medijima, Medvedev se osvrnuo na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odluku Međunarodnog krivičnog suda koji je izdao "nalog za hapšenje" ruskog lidera Vladimira Putina. On je istakao da je sud pravno ništavan i međunarodno-pravno nemoćan, te da ništa značajno nije uradio od momenta svog nastanka.

- Pojedine budale, kreteni poput nemačkog ministra pravde kažu: "Ako on dođe, uhapsićemo ga". On je pravnik, da li on razume šta to znači? Jasno je da se ta situacija neće nikada realizovati, ali evo zamislimo da je, na primer, došlo do toga. Aktuelni lider nuklearne države stigao je na teritoriju, recimo, Nemačke i uhapšen je. Šta to znači? Objava rata Rusiji - rekao je Medvedev i dodao da bi u tom slučaju sva ruska sredstva poletela u Bundestag i kancelariju saveznog kancelara.

Takođe je upitao na osnovu čega Međunarodni krivični sud želi da sudi stranim zemljama ili liderima strane zemlje ako ta zemlja nije prihvatila njegovu jurisdikciju?

- Stoga je njegova kompetencija za nas ne samo sumnjiva, nego ništavna, što je već rečeno - poručio je Medvedev.

Ranije je ministar pravde Nemačke Marko Bušman izjavio da će Putina uhapsiti ukoliko dođe u Nemačku. Nemački kancelar Olaf Šolc pozdravio je odluku Međunarodnog krivičnog suda o izdavanju "naloga za hapšenje" ruskog predsednika, istakavši da "niko nije iznad zakona".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilac iz Haga o nalogu za hapšenje Putina: Pomenuo Miloševića, Karadžića i Mladića

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2023

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda Karim Kan krajem prošle nedelje izdao je nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.