Tužilac iz Haga o nalogu za hapšenje Putina: Pomenuo Miloševića, Karadžića i Mladića

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda Karim Kan krajem prošle nedelje izdao je nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

Tužilac koji u međunarodnoj pravdi proveo više od tri decenije u intervjuu za CNN, govoreći o Putinu, pominje i Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Ratka Mladića.

U intervjuu za CNN Kan otkriva i da je ovo tek početak mukotrpnog procesa istraga i dokazivanja brojnih drugih zločina počinjenih u Ukrajini.

Na pitanje da li veruje da će jednog dana videti Putina na optuženičkoj klupi, Kan kaže da oni koji misle da je to nemoguće, ne razumeju istoriju.
 
"Jer su glavni nacistički ratni zločinci, potom Milošević, Karadžić, Mladić, bivši predsednik Čarls Tejlor, Kambanda iz Ruande, svi su oni bili moćni pojedinci, a ipak su se našli u sudnicama. I to takođe daje razlog za nadu, da zakon može, ma koliko god bilo teško,da bude nadmoćan", rekao je on.
 
Dodaje da je poruka da osnovni principi humanosti obavezuju svakoga i da niko ne treba da oseća da može nekažnjeno da počini zločin.

Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenje Vladimira Putina jer je, navodno, odgovoran za ratni zločin nezakonite deportacije i transfera stanovništva (dece) iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju.

  • Radikal

    04.06.2023 01:20
    Tužioci Haga
    Veća je realnost,da prođete kao onaj špijun što je u engleskoj pronađen mrtav sa ćerkom,nego da se Putinu sudi.Prošlo je vreme Soroša sada nastupa Rusija.Tužioci Haga nisu svesni koji su jadovi.
  • Cicka

    23.03.2023 18:09
    Lazna istorija
    Do sada ste pisali istoriju , zar niste nas Srbe umalo progalsili genocidnim narodom, to bi bila vasa "istorija" prema nama, prema nama najpostenijim ljudima na planate Zemlji a prethodnica je bila osuditi nevine nase ljude u Hagu , to je vasa "istorija"ljude koji su branili svoju drzavu od kriminalnog napada bez ododbrenja Saveta Bezbednosti UN , najgore je sto sve to gledaju i UN i ni rec o svemu, cute ko govno u travi pa i sada za ovaj rat u Ukrajini a i za ono sto je prethodilo tom ratu, za Irak, za Libiju, za Gadafija, za Sadama, za Siriju, za njihovo sefa drzave , pa i za Erdogana , sva sreca te nije uspelo ali onaj zemljotres , moze predsednik da ne veruje koliko hoce , i to je to, to je vasa tzv istorija, a "istorija" nam se kroji i na KiM, nasoj juznoj pokrajini. Koliko ima ovako samo skrojenih laznih istorija po svetu do danas ?.
  • Frajla

    23.03.2023 17:38
    To je problem , to sto kazete u vezi istorije , do sada su slicni Vama radili , krojili , scenarije pravili na istoriji sveta , nece moci vise .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.