Otkriće radioaktivnog materijala na moskovskom aerodromu

Izvor: TvojPortal.com, 17.Dec.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriće radioaktivnog materijala na moskovskom aerodromu

Izvor: VOA Ruske vlasti saopštavaju kažu da su na moskovskom aerodromu kod jednog putnika za Iran pronašle radioaktivni materijal. Carinska služba objavila je saopštenje da je radioaktivni izotop natrijum 22 otkriven danas, na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo.


Pomenuta služba kaže da je putnik u prtljagu imao 12 komadića radioaktivnog materijala koji su otkrili senzori na aerodromu. Funkcioneri kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da se taj izotop koristi u medicini i istraživanjima. Za sada nije poznato da li taj događaj stoji u vezi sa kontroverznim iranskim nuklearnim programom i putnik nije zadržan.

Moskvaradioaktivni materijalaerodrom šeremetjevomoskovski aerodrom

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.