Nemac Hening Fošerau predsednik UO Južni tok

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemac Hening Fošerau predsednik UO "Južni tok"

MOSKVA -

Na današnjem prvom zasedanju Upravnog odbora projekta "Južni tok saobraćaj AG", u sedištu Gasproma u Moskvi, za predsednika Upravnog odbora izabran je Hening Fošerau, saopštila je ruska energetska kompanija.

U sastav UO ušli su generalni direktor Gasproma Aleksej Miler, njegov zamenik Aleksandar Medvedev, generalni direktor italijanske kompanije ENI Paolo Skaroni, izvršni direktor francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompanije EDF Anri Proljo i članovi izvršnog odbora kompanije BASF Harald Švager i Hening Fošerau.

"Morski deo gasovoda Južni tok je važan element prekograničnog infrastrukturnog projekta koji će dodatno ojačati saradnju Rusije i Evropske unije. Radujem se početku rada ruskih i evropskih partnera na izgradnji gasovoda koji će bez sumnje biti dobro koordiniran i produktivan", rekao je Fošerau.

U saopštenju je navedeno da je Fošerau jednoglasno izabran za predsednika UO, kao i da su članovi Odbora razmatrali ključna pitanja saradnje, istakavši da će kompanije koje učestvuju u projektu "Južni tok" konačnu odluku o finansiranju i planu delovanja doneti u novembru ove godine.

Fošerau je rođen 1941. godine u Hamburgu, po obrazovanju je doktor pravnih nauka, a od 1988. do 1997. bio je gradonačelnik rodnog grada, dok je 14 godina pre toga bio odbornik u gradskoj skupštini.

U decembru prošle godine ruski premijer Vladimir Putin naložio je kompaniji Gasprom koja se nalazi u većinskom vlasništvu države da ubrza realizaciju projekta "Južni tok" i da započnu njegovu izgradnju tokom 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.