Ne znam da li se Marko vraća

Izvor: B92, 18.Nov.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne znam da li se Marko vraća"

Beograd -- Borislav Milošević rekao je za B92 da je u kontaktu sa Markom Miloševićem i Mirom Marković, ali da ne zna da li se oni vraćaju u Srbiju.

"Ne znam, zaista, pitajte njih", rekao nam je Borilsav Milošević odgovarajući na naše pitanje da li nakon što je sud u Požarevcu Marka Miloševića oslobodio krivice ima šansi da se neko od članova prodice Milošević vrati. Brat Slobodana Miloševića, koji živi u Moskvi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdio je da je u kontaktu sa Mirjanom Marković i Markom Miloševićem, ali nije hteo da kaže gde se oni nalaze.

"Jesam, naravno, u kontaktu sam, ali to uopšte nema nikakve veze. Ne želim da odgovaram na bilo kakva pitanja, razumete li srpski jezik? Do viđenja i hvala", kratko je za B92 rekao Borislav Milošević.

Ni dan posle oslobađajuće presude Marku Miloševiću, sinu bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, zbog apsolutne zastarelosti, nema reakcije nadležnih iz ministarstva pravde.

Ni posle 11 godina članovi Otpora koje su Marko Milošević i petorica njegovih telohranitelja batinali u centru Požarevca ne mogu da dođu do pravde.

"Mene je stid i sramota. Osećam se povređeno i šta još da kažem? Stid me jer moram da gledam sudiju koja je donela ovakvu odluku, sudija koja nije ni pocrvenela, ni trepnula okom kad je iznela oslobađajuću presudu. Džabe nama Apelacioni sud, džabe Vrhovni sud, odnosno Kastracioni, džabe Ustav, džabe zakon. Ja imam dovoljno živaca da se borim i tražiću pravdu u Strazburu. I sve je više slučajeva koji će se rešavati u Strazburu", kaže Nebojša Sokolović koji je tužio Marka Miloševića zbog nanošenja teških telesnih povreda 2. maja 2000. godine u Požarevcu.

Oslobađajuća presuda zbog zastarevanja, kao i izjave ministra Milutina Mrkonjića da su Marko i Mirjana nepravedno proganjani dovela je do spekulacija da se stvara klima za povratak članova porodice Milošević u Srbiju.

Ministar Ivica Dačić za svog stranačkog kolegu Mrkonjića kaže da ima pravo da se druži sa kim želi i da to što je rekao nije stav SPS-a.

"Mrkonjić može da voli koga hoće. Mi nemamo razloga da bilo koga štitimo. Ti procesi traju 11 godina, pa da je osuđen, već bi izašao iz zatvora," rekao je Dačić.

Analitičari kažu da presuda, ali i sve učestalije izjave čelnika vladajuće Socijalističke partije Srbije da su Marko Milošević i Mirjana Marković nepravedno proganjani, liče na kreiranje atmosfere u kojoj se otvara mogućnost za njihov povratak u zemlju.

Advokat Srđa Popović smatra da je ovo jedan od slučajeva koji spadaju u kategoriju politički osetljivih.

"Pa vidi se da su to Mrkonjićeve ideje i Dačić je slične stvari pominjao. U svakom slučaju imao neke ideje i taj sud je shvatio da postoji neki politički interes da se to ne presudi", kaže Srđa Popović.

Protiv Marka Miloševića se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta.

Istraga, međutim, trenutno miruje, jer je sin nekadašnjeg predsednika SRJ nedostupan pravosudnim organima. Međunarodna poternica, koja je za njim i njegovom majkom raspisana, i dalje je na snazi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borislav Milošević ne zna da li se Marko i Mira vraćaju u Srbiju

Izvor: Blic, 18.Nov.2011

BEOGRAD - Brat Slobodana Miloševića, Borislav Milošević izjavio je danas da je u kontaktu sa Markom Miloševićem i Mirom Marković, ali da ne zna da li se oni vraćaju u Srbiju. .."Ne znam, zaista, pitajte njih", rekao je Borislav Milošević za B92, odgovarajući na pitanje da li nakon što je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.