Izvor: Radio 021, 17.Jan.2021, 20:01

Navaljni i Rusija: Najveći kritičar Kremlja se vratio u Moskvu

Opozicioni lider se nakon pokušaja trovanja oporavio u Nemačkoj, ali mu preti hapšenje u Moksvi.

Reuters

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni sleteo je u nedelju u Moskvu, prvi put otkako je prošle godine umalo ubijen nervnim agensom.

„Preusmerili su nas na Šeremetjevo, rekli da sačekamo trenutak dok odluče šta da rade sa nama. Sada sedimo u avionu zajedno i ništa se ne dešava", rekla je advokatica Navaljnog, Olga Mihailova.

Navaljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se ukrcao u avion koji je krenuo iz Berlina nešto posle 15:30 časova.

On je rekao da iza napada na njega stoji vlast u Rusiji, što su potvrdili nalazi istraživačkih novinara, ali Kremlj negira. Navaljni će se možda suočiti sa hapšenjem po povratku.

Navaljni za BBC: Sve ukazuje da Putin stoji iza trovanja, zašto moju krv traže od Merkel Aleksej Navaljni - najglasniji Putinov kritičar Dva sata koja su spasla život Alekseja Navaljnog

Navaljni, koji je bio na lečenju u Nemačkoj, apelovao je na pristalice da ga dočekaju u Moksvi, a na Fejsbuku je napravljena stranica „Upoznajmo Navaljnog".

Na hiljade ljudi je napisalo da se ili doći na ovaj skup ili su označili da su zainteresovani, uprkos ekstremnoj hladnoći u Moskvi.

Metalne barijere bile su postavljene unutar aerodroma Vnukovo, a ruski mediji izveštavaju da je tamo zatvoreno nekoliko aktivista - uključujući ključnu saveznicu Navaljnija, Ljubov Sobol.

Iz tima za odnose sa javnošću Navaljnija su objavili na društvenim mrežama fotogarfije policijskih automobila na aerodromu.

«Никому не интересный блогер» возвращается в Россию. Заборы в аэропорту, автозаки, запрет на вход в здание без билета, люди, согнанные встречать Бузову (кому вообще в голову пришла эта безумная идея?!) pic.twitter.com/XGidV0BUnV

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) January 17, 2021
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.