Nastavljaju se pregovori Moskve i Vašingtona o dilpomatskoj imovini

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se pregovori Moskve i Vašingtona o dilpomatskoj imovini

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da je Moskva „skoro“ postigla sporazum sa Vašingtonom o vraćanju diplomatske imovine, prenosi Si-En-En.

Dok je Rjabkov izlazio iz Stejt departmenta, nakon više od dva i po sata, dopisnik Si-En-Ena mu je doviknuo: „Jeste li povratili imovinu?“, na šta je Rjabkov odgovorio: „Skoro, skoro“. Šanon nije ništa komentarisao.

U ponedeljak je u Vašingtonu održan drugi krug konsultacija između Rjabkova i američkog državnog podsekretara za politička pitanja Tomasa Šenona. Jedna od glavnih tema razgovora bila je povratak diplomatske imovine.

Ranije je visoki funkcioner u Beloj kući rekao da Vašington ne namerava da Moskvi vrati rezidencije bez dobijanja „nečega zauzvrat“. Komentarišući ove reči, Kremlj je saopštio da je postavljanje bilo kakvih uslova po ovom pitanju neprihvatljivo.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.