Najbrži rast ruske ekonomije u šest godina

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Feb.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbrži rast ruske ekonomije u šest godina

MOSKVA – Ruska ekonomija je u 2018. godini ostvarila najveću stopu rasta u poslednjih šest godina, nadmašivši procene analitičara koje je anketirala njujorška agencija „Bloomberg".

Tome je doprinela pojačana građevinska aktivnost vezana za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je održano u Rusiji prošle godine, ali i početak rada gasnog projekta Jamal-LNG.

Rast bruto domaćeg proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Rusije je prošle godine ubrzao na 2,3 odsto, što je najviše od 2012. godine, prema preliminarnim procenama ruske statističke službe.

Većina analiticara koje je anketirao „Bloomberg" predviđali su rast od 1,9 odsto za 2018. godinu, a najviša procena je iznosila 2,2 odsto.

Očekuje se, međutim, da će ekonomski rast u ovoj godini usporiti, a centralna banka Rusije upozorila je u petak da će podaci o rastu BDP-a u prvom kvartalu biti ispod očekivanja nakon što je investiciona aktivnost u decembru oslabila.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.