Uprkos sankcijama ruska ekonomija beleži rekorde

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos sankcijama ruska ekonomija beleži rekorde

Moskva -- Ruska ekonomija je u 2018. godini ostvarila najveću stopu rasta u poslednjih šest godina, nadmašivši procene analitičara koje je anketirala agencija "Blumberg".

Tome je doprinela pojačana građevinska aktivnost vezana za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je održano u Rusiji prošle godine, ali i početak rada gasnog projekta Jamal-LNG.

Rast bruto domaćeg proizvoda Rusije je prošle godine ubrzao na 2,3 odsto, što je najviše od 2012. godine, prema preliminarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procenama ruske statističke službe.

Većina analiticara koje je anketirao "Blumberg" predviđali su rast od 1,9 odsto za 2018. godinu, a najviša procena je iznosila 2,2 odsto.

Očekuje se, međutim, da će ekonomski rast u ovoj godini usporiti, a centralna banka Rusije upozorila je u petak da će podaci o rastu BDP-a u prvom kvartalu biti ispod očekivanja nakon što je investiciona aktivnost u decembru oslabila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uprkos sankcijama ruska ekonomija bilježi rekorde

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2019

MOSKVA - Ruska ekonomija je u 2018. godini ostvarila najveću stopu rasta u posljednjih šest godina, nadmašivši procjene analitičara koje je anketirala agencija "Blumberg".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.