Moskva spremna da pregovara s NATO-om o zaključivanju sporazuma o sprečavanju opasnih vojnih incidenata

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva spremna da pregovara s NATO-om o zaključivanju sporazuma o sprečavanju opasnih vojnih incidenata

Zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško izjavio je da je Moskva spremna da pregovara s NATO-om o zaključivanju sporazuma o sprečavanju opasnih vojnih incidenata, prenose RIA Novosti.

„Izneli smo predlog za unapređenje dogovora o sprečavanju opasnih vojnih incidenata. Predložili smo, na primer, direktne konsultacije na kojima bi učestvovali vojni zvaničnici svih zemalja koje su već potpisale sporazume s nama o sprečavanju opasnih vojnih incidenata, kao i zemalja koje žele da zaključe takve sporazume. Naveli smo i da smo spremni da razgovaramo o toj temi s NATO-om, u okviru Saveta Rusija—NATO“, rekao je Gruško, ali je istakao da Severnoatlantska alijansa zasad ne nagoveštava da je spremna za tu vrstu pregovora. 


Prema njegovim rečima, jedini napredak koji je do sada postignut jeste uspostavljanje sistematske razmene brifinga unutar Saveta Rusija–NATO o najznačajnijim vojnim vežbama, kao i unutar projektne grupe „Baltika“ za osiguravanje bezbednosti na nebu iznad Baltičkog mora. 


U toj grupi, kako je rekao Gruško, učestvuju ruski zvaničnici, predstavnici NATO-a i baltičkih zemalja.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.