Moskva optužuje: OEBS podržava Kijev

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva optužuje: OEBS podržava Kijev

Rusija je optužila u petak posmatrače OEBS-a u Ukrajini da de fakto podržavaju vlasti u Kijevu u sukobu na istoku zemlje između ukrajinskih redovnih snaga i proruskih separatista.

Rusija optužila posmatrače OEBS-a da podržavaju samo jednu stranu u sukobu

 

"Moskva je zabrinuta načinom rada OEBS-ove specijalne misije za nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Ukrajini", navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.

 

"Ima se utisak da su svi njeni napori usmereni da pomognu i podrže samo jednu partiju u sukobu, zvanične vlasti u Kijevu", dodaje se u saopštenju.

 

Ministarstrvo je optužilo posmatrače Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Ukrajini da u svojim izveštajima daju detaljne podatke o kretanju pobunjeničkih snaga u oblastima Donjeck i Lugansk na istoku zemlje ali zanemaruju informacije o pripremama vojske, i gomilanju njenih jurišnih trupa.

 

"Oni takođe ne pominju brojne slučajeve kršenja od strane ukrajinskih vojnika, ne samo sporazuma iz Minska (o prekidu vatre od 5. septembra) već i normi humanitarnog i međunarodnog prava", dodaje se u saopštenju.

 

"Ova politika uprave Misije samo podriva poverenje prema tim aktivnostima", navodi se u saopštenju.

 

Moskva podseća posmatrače OEBS-a da je glavni cilj njihovog mandata da doprinesu smirivanju napetosti i uspostavljanju mira i stabilnosti u Ukrajini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.