Moskva odgovara Vučiću: Računamo na neutralnost

Izvor: B92, 16.Feb.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odgovara Vučiću: Računamo na neutralnost

Moskva -- Rusija uočava da Srbija razvija odnose sa NATO, ali računa da će se pridržavati politike vojne neutralnosti.

To je izjavila za agenciju Beta zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je time prokomentarisala izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom ratifikacije sporazuma o saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa NATO, da je Srbiji NATO potreban kao saveznik, ali da je Srbija vojno neutralna i želi dobre odnose i sa Rusijom i sa NATO.

"Uočavamo da Srbija razvija odnose sa NATO. Polazimo od toga da će se Beograd, kako su višekratno izjavljivali srpski zvaničnici, pridržavati politike neutralnosti što je potvrđeno odlukom Skupštine Srbije", rekla je Zaharova dopisnici agencije Beta.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da nam je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija očekuje da Srbija nastavi politiku neutralnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2016

Rusija uočava da Srbija razvija odnose sa NATO, ali računa da će se pridržavati politike vojne neutralnosti, izjavila je danas za agenciju Beta zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Zaharova je time prokomentarisala današnju izjavu premijera Srbije Aleksandra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.