Moskva i Minsk koordinisano odgovaraju na sankcije EU

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2020, 09:28

Moskva i Minsk koordinisano odgovaraju na sankcije EU

Moskva i Minsk su prinuđeni da odgovore na sankcije Evropske unije i čine to koordinisano, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Andrej Rudenko.
On je rekao da će odnosi sa EU biti ozbiljno razmatrani na sastanku kolegijuma ruskog i beloruskog ministarstva spoljnih poslova 25-26. novembra. „To je važno u uslovima sankcija koje Evropska unija uvodi našim zemljama. Moskva i Minsk su primorani da odgovore na njih i rade to koordinisano“, istakao je on. Rudenko je podsetio da je Belorusija nedavno smanjila nivo svog učešća u programu „Istočno partnerstvo“ EU na ekspertski nivo. „To je logično – pravi partneri ne uvode sankcije“, dodao je on. Prema njegovim rečima, „tužno je što na nove sankcije poziva beloruska opozicija, koja se pozicionira kao 'zaštitnica' interesa običnog naroda“. „Njeni lideri predlažu da Belorusija bude isključena iz sistema međubankarskih računa Svift, obustavi kreditiranje državnih finansijskih institucija i da odloži održavanje Svetskog prvenstva u hokeju na ledu 2021. godine u Minsku. Sve te mere će pogoditi ekonomiju zemlje, odraziće se na dobrobit običnih građana i autoritet Belorusije“, izjavio je Rudenko.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.