Moskva i Beograd razmatraju zajedničku proizvodnju lokomotiva u Srbiji

Izvor: Beta, 13.Feb.2020, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva i Beograd razmatraju zajedničku proizvodnju lokomotiva u Srbiji

Preduzeće "Ruske železnice" ("Ruske železničke pruge" - RŽD) razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za proizvodnju lokomotiva na gas. To je danas izjavila ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović, i ocenila, da bi to bilo od velikog značaja za privredu Srbije.Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je danas s prvim zamenikom generalnog direktora RŽD Sergejem Pavlovom i ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom razgovarala o infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju u Srbiji.Posebno su razmotrili izgradnju "brze pruge" Beograd-Budimpešta do kraja sledeće godine, kada će, kako je rekla Mihajlović, vozovi od Beograda do Novog Sada ići brzinom od 200 kilometara na čas.Sergej Pavlov je kazao da radovi na deonici "brze pruge" Stara Pazova-Novi Sad idu po ugovorenoj dinamici, i dodao da RŽD na gradilištima u Srbiji ima 1.500 radnika.Razgovarali su i o novim aktivnostima - o rekonstrukciji deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva do Vrbnice - na granici s Crnom Gorom, i o izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra železnice u Srbiji. Mihajlović očekuje da ugovor o rekonstrukciji bude zaključene aprila, tokom posete direktora RŽD Srbiji, kada bi počela izgradnja tog centra.Ambasador Rusije je rekao na sastanku da je "razvoj infrastrukture ključan za integraciju Srbije u Evropu" i da je "siguran da ćemo i dalje pospešivati saradnju u ...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Moskva i Beograd razmatraju zajedničku proizvodnju lokomotiva u Srbiji

Izvor: Danas, 13.Feb.2020

Preduzeće "Ruske železnice" ("Ruske železničke pruge" - RŽD) razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za proizvodnju lokomotiva na gas. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.