Moskva: Pobeda Haradinaja na Kosovu je direktna krivica EU i SAD

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Pobeda Haradinaja na Kosovu je direktna krivica EU i SAD

Rezultati prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu ukazuju na dalju radikalizaciju kosovskog političkog rukovodstva što je velikim delom posledica popustljivosti EU i SAD, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

- Dovoljno je reći da većinu glasova osvojila ozloglasena ''koalicija pištolja'' koja je ujedinila komandante neslavne Oslobodilačke vojske Kosova predvođene Ramušom Haradinajem - ističe se u saopštenju.

To je, kako se ocenjuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << velikim delom rezultat popustljivosti SAD i EU koje nemaju dovoljan uticaj na lidere kosovskih Albanaca da zauzmu konstruktivan pristup u dijalogu sa Beogradom, ispune ključne obaveze, a pre svega one koje se tiču stvaranja Zajednice srpskih opština.

Ruski MSP takođe napominje da Zapad nije reagovao na manifestacije "agresivne velikoalbanske retorike" koja je bila u usponu proteklih meseci, prenosi TAS S.

- Priština je shvatila te signale kao ohrabrenje za svoju nepomirljivu poziciju u razgovorima sa srpskom stranom i odlučna je da slomi volju Beograda - navelo je rusko ministarstvo.

Glasni ultimativni zahtevi albanskih političara na Kosovu i namerna nespremnost za kompromis izazivaju ozbiljnu zabrinutost koje svi odgovorni članovi međunarodne zajednice moraju da osude, zaključuje ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija krivi SAD i EU zbog pobede "koalicije pištolja": Niste reagovali na VELIKOALBANSKU retoriku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije se oglasilo povodom rezultata izbora na Kosovu..Rezultati prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu ukazuju na dalju radikalizaciju kosovskog političkog rukovodstva što je velikim delom posledica popustljivosti EU i SAD, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.