Moskva: Kazne za lidere opozicije

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Kazne za lidere opozicije

Moskva -- Lider Levog fronta Sergej Udaljcov kaže da je odluka suda u Moskvi da bude kažnjen sa 10 dana zatvora nepravedna i da u znak protesta stupa u štrajk glađu.

Njegov advokat najavio je žalbu na presudu.

Udaljcov je osuđen na deset dana zatvora zbog opiranja policiji, koja je intervenisala nakon njegovog poziva demonstrantima da krenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u neodobrenu protestnu šetnju posle legalnog mitinga "ovo nisu izbori" koji je prošle subote održan u Moskvi.

Poznati bloger Andrej Navaljni, koji je takođe bio jedan od lidera i organizatora mitinga organizovanog 5. marta u znak protesta povodom pobede premijera Vladimira Putina na predsedničkim izborima, kažnjen je novčano zbog narušavanja pravila na mitingu sa 1.000 rubalja (25 evra).

Suđenje lideru pokreta Druga Rusija Edvardu Limonovu odloženo je, a on je optužen zbog pokušaja organizovanja nelegalnog skupa ispred sedišta Centralne izborne komisije u Moskvi.

Svi oni su već privođeni i prekršajno kažnjavani zbog sličnih dela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.