Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2017, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Izjave da NATO sprovodi odbrambenu operaciju nisu u skladu sa realnom situacijom

Izjave o tome da NATO u Istočnoj Evropi sprovodi odbrambenu operaciju nisu u skladu sa realnom situacijom na terenu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnihposlova Rusije.

Ministarstvo je na taj način reagovalo na izjavu generala Rouza Getemilera koji je rekao da Alijansa nije nameravala da pojačava odbranu u Istočnoj Evropi sve dok se nije dogodila kriza u Ukrajini.

„Svojom izjavom general NATO-a ignoriše činjenicu da je pojačavanja snaga Alijanse na Istoku započeto još nakon raspada Sovjetskog saveza, što je mnogo ranije od državnog prevrata u Kijevu“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se da će Rusija nastaviti da prebacuje svoje raketne jedinice u skladu sa pripremom borbene gotovosti oružanih snaga, između ostalog i na teritoriju Kalinjingrada, s obzirom da se takvi potezi ne kose sa međunarodnim pravom, budući da je u pitanju teritorija Ruske Federacije.

Ističe se i da Rusija nikada nije skrivala činjenicu da se u Kalinjingradu razmeštaju mobilni raketni kompleksi „Iskander“.

Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.