Moskva: Ishod izbora na KiM posledica popustljivosti SAD i EU

Izvor: Blic, 14.Jun.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Ishod izbora na KiM posledica popustljivosti SAD i EU

Rezultati prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu ukazuju na dalju radikalizaciju kosovskog političkog rukovodstva što je velikim delom posledica popustljivosti EU i SAD, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Dovoljno je reći da većinu glasova osvojila ozloglasena 'koalicija pištolja' koja je ujedinila komandante neslavne Oslobodilačke vojske Kosova predvođene Ramušom Haradinajem", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ističe se u saopštenju.

To je, kako se ocenjuje, velikim delom rezultat popustljivosti SAD i EU koje nemaju dovoljan uticaj na lidere kosovskih Albanaca da zauzmu konstruktivan pristup u dijalogu sa Beogradom, ispune ključne obaveze, a pre svega one koje se tiču stvaranja Zajednice srpskih opština.

Ruski MSP takođe napominje da Zapad nije reagovao na manifestacije "agresivne velikoalbanske retorike" koja je bila u usponu proteklih meseci, prenosi TASS.

"Priština je shvatila te signale kao ohrabrenje za svoju nepomirljivu poziciju u razgovorima sa srpskom stranom i odlučna je da slomi volju Beograda", navelo je rusko ministarstvo.

Glasni ultimativni zahtevi albanskih političara na Kosovu i namerna nespremnost za kompromis izazivaju ozbiljnu zabrinutost koje svi odgovorni članovi međunarodne zajednice moraju da osude, zaključuje ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.