Moskva: Članovi sirijske opozicije bili u Rusiji

Izvor: B92, 26.Okt.2015, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Članovi sirijske opozicije bili u Rusiji

Moskva potvrđuje da su predstavnici Slobodne sirijske armije (FSA) bili u Rusiji, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov, piše „Sputnjik“.

„Oni su stalno ovde. Neko dolazi, neko odlazi“, rekao je ruski diplomata.

Odgovarajući na pitanje da li su predstavnici Sirijske slobodne armije bili u Rusiji prošle sedmice, Bogdanov je odgovorio da su „bili mnogi, i to razni ljudi“. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Podsećamo, portparol Slobodne sirijske armije, major Isam al Rais izjavio je ranije u toku dana da Rusija mora da prestane sa napadima na baze te opozicione grupe.

Osim toga, Al Rais je naveo da predstavnici te grupe nisu odbili ponudu Rusije o pružanju vojne pomoći.

''Pomoć nam trenutno nije neophodna, ali da bismo mogli da govorimo o saradnji u budućnosti, Rusija treba da prestane sa napadima na naše baze'', naglasio je on.

Pukovnik FSA Ahmed Saud izjavio je pre toga da je sirijska opozicija koju podržava Zapad odbila predlog Rusije za pomoć u borbi protiv Islamske države kao i apel vlasti u Moskvi za održavanje izbora.

On je time reagovao na izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova od subote da bi vazdušne snage Rusije, koje od 30. septembra bombarduju pozicije islamskih militanata u Siriji, bile spremne da pomognu opoziciji kada bi znale njihovu tačnu lokaciju, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva:Imamo kontakt sa Slobodnom sirijskom armijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2015

Moskva održava kontakte sa predstavnicima Slobodne sirijske armije, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov...Na pitanje da li su predstavnici opozicione Slobodne sirijske armije (FSA) posetili prošle nedelje Rusiju, Bogdanov je odgovorio:"Da, razni ljudi su ovde"...Bogdanov...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.