Ponedeljak, 26.10.2015.

19:54

Moskva: Članovi sirijske opozicije bili u Rusiji

Moskva potvrđuje da su predstavnici Slobodne sirijske armije (FSA) bili u Rusiji, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov, piše „Sputnjik“.

Izvor: Sputnjik

Default images

„Oni su stalno ovde. Neko dolazi, neko odlazi“, rekao je ruski diplomata.

Odgovarajući na pitanje da li su predstavnici Sirijske slobodne armije bili u Rusiji prošle sedmice, Bogdanov je odgovorio da su „bili mnogi, i to razni ljudi“.

Podsećamo, portparol Slobodne sirijske armije, major Isam al Rais izjavio je ranije u toku dana da Rusija mora da prestane sa napadima na baze te opozicione grupe.

Osim toga, Al Rais je naveo da predstavnici te grupe nisu odbili ponudu Rusije o pružanju vojne pomoći.

''Pomoć nam trenutno nije neophodna, ali da bismo mogli da govorimo o saradnji u budućnosti, Rusija treba da prestane sa napadima na naše baze'', naglasio je on.

Pukovnik FSA Ahmed Saud izjavio je pre toga da je sirijska opozicija koju podržava Zapad odbila predlog Rusije za pomoć u borbi protiv Islamske države kao i apel vlasti u Moskvi za održavanje izbora.

On je time reagovao na izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova od subote da bi vazdušne snage Rusije, koje od 30. septembra bombarduju pozicije islamskih militanata u Siriji, bile spremne da pomognu opoziciji kada bi znale njihovu tačnu lokaciju, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: