Moskovska štampa o Putinovoj poseti

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovska štampa o Putinovoj poseti

Moskovska štampa detaljno izveštava o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, ističući da mu je ukazana posebna čast, i da je je zbog njegove posete pomeren datum proslave 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma.

Putin je učestvovao u paradi, grandioznoj za Srbiju, koja je trebalo da se održi 20. oktobra, ali srpske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << su se prilagodile obavezama ruskog predsednika i time izazvale bojažljive i prigušene proteste opozicije, koja ih je kritikovala za rasipanje i predlagala da se novac umesto na proslavu, potroši na izgradnju dečijih vrtića, piše Komersant u izveštaju iz Beograda.
List navodi da su pregovori u Palati Srbije bili kratki, jer je Putin putovao u Milano, gde ga je čekala nemačka kancelarka Angela Merkel.
Komersant piše i da se poseta završila dugo očekivanom paradom, i da je Putin, koji je već 20 minuta kasnio na susret sa Merkelovom, prestao da se žuri.
„Nije reč o tome da je sve bilo tako dirljivo. Bilo je to nešto mnogo više nego provincijska parada. Nešto iskreno i prirodno, toliko od duše i srca, da se oči nisu odvajale od te parade“, zaključuje izveštač Komersanta, i dodaje: „Ovde, u Beogradu, oni su zaista zahvalni“.
Vladin list Rosijska gazeta piše u članku pod nazivom „Rusija ne trguje prijateljstvom“, da je Putin nazvao Srbiju „najbližim saveznikom“.
Dnevnik dodaje da je u razgovorima Putina sa srpskim rukovodstvom najviše reči bilo o prijateljstvu i energetici.
„Potrebno je da se naše ekonomske veze razgranaju, čemu doprinosi dosadašnja situacija. Rusija ne bi želela da se produži rat sankcijama sa EU, ali dok je on u toku, takve zemlje, kao što je Srbija, imaju šansu da zauzmu dostojno mesto na ruskom tržištu“, piše list.
Izvestija piše da je Rusija bila glavni učesnik proslave 70. godišnjice oslobođenja Beograda i da „odavno tako nisu dočekivali rusku delegaciju kako na zvaničnom, tako i na narodnom nivou“.
Moskovski komsomoljec piše da su Putina dočekali u Srbiji kao „pobednika“, i da „takav prijem retko organizuju i verni podanici u ruskim regionima“.
The post Moskovska štampa o Putinovoj poseti appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Možda Srbi nemaju razuma, ali su veći Rusi od Rusa"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2014

Moskovska štampa danas detaljno izveštava o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, ističući da mu je ukazana posebna čast, što se vidi i u tome da je zbog njega pomeren datum proslave 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma. Poseta ruskog predsednika i vojna parada bili su...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.