Mihajlović: Odnosi Srbije i Rusije na mnogo višem nivou

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Odnosi Srbije i Rusije na mnogo višem nivou

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je danas da je poseta premijera Aleksandra Vučića Moskvi pokazala da su odnosi dve zemlje na višem nivou nego što su bili do sada i da ugled Srbije koji ima sa novom vladom i premijerom pomažu da i ekonomski odnosi budu mnogo bolji.

"Nama je ekonomija od suštinskog značaja, mi bez ekonomije, razvoja i novih projekata ne možemo da idemo napred, ne možemo da zapošljavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljude. Sasvim sigurno najznačajniji projekat za nas koji nam daje energetsku bezbednost u trenutku kada bude realizovan je Južni tok i to je nešto za šta se Srbija odavno opredelila", rekla je Mihajlović u Dnevniku RTS-a.

"Nije od Srbije zavisilo da li će ga i kada će ga biti, mi smo prosto sledili sve ono što smo se sa patrnerom dogovorili", dodala je Mihajlović koja je i ministar saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture.

Govoreći o ruskom kreditu za Železnice, Mihajlović je napomenula da je u tom smislu kod nas bilo problema jer nisu postojali projekti.

Poručila je gradjevinskim firmama koje traže podršku Vlade Srbije kada nastupaju na drugom tržištu da će im vlada pomoći, ali i da one moraju biti ozbiljne i da poštuju rokove.

Upitana da prokomentariše dalji razvoj Južnog toka odnosno rasplet situacije na relaciji Rusija - Evropska unija, Mihajlović je podsetila da su to dva najznačajnija partnera u ekonomskim odnosima i da je sigurna da će dogovor uvek postojati, kao što ga, kako je istakla, uvek i bilo.

"Realizovaće se to, mi treba da vodimo računa da eksproprijaciju sada ubrzamo i pripremimo sve druge neophodne stvari. Naše kompanije koje treba da se pojave u izgradnji treba da znaju da moraju da ispunjavaju odredjene uslove i odredjene standarde", navela je Mihajlović.

Istakla je da ima dobrih kompanija, ali i onih loših koji drže radnike na crno.

"Mi sada moramo da dovedemo u red i gradjevinsku industriju, da im pomognemo uz dodatni razgvoor sa bankama, svakako su svašta prošli u prethodnih 10 godina", zaključila je Mihajlović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.