Mektić: Milinić dobija status zaštićenog svjedoka

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Sep.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Milinić dobija status zaštićenog svjedoka

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH najavo je da će od Tužilaštva BiH zatražiti pokretanje istrage o navodima Gordana Milinića, bivšeg ambasadora BiH u Moskvi i bivšeg šefa predstavništva RS u Moskvi, da je Milorad Dodik kao predsjednik Vlade RS primao mito od ruskih investitora. Mektić je dodao da će Milinić dobiti status zaštićenog svjedoka po Zakonu o zaštiti uzbunjivača u BiH i da će u Tužilaštvu BiH dati zvaničnu izjavu. On je naglasio je da Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << BiH ima nadležnost za istraživanje pomenutih navoda jer se, kako je rekao, radi o navodnim krivičnim djelima koji su se desili na teritoriji BiH, Ruske federacije, Hondurasa, Srbije i drugih zemalja, pišu "Nezavisne novine". "Neprimjereno je davati politikanske kvalifikacije ljudima koji su se usudili da u javnosti iznesu ovakve kvalifikacije i oni će biti zaštićeni u skladu s zakonom o zaštiti „zvizdača", odnosno onih koji prijavljuju javno korupciju", rekao je Mektić na pres-konferenciji u Banjaluci. Kaže da se on ne želi da bavi Milinićem, već optužbama o teškom kriminalu. Ocijenio je začuđujućim da su pojedinci sada, naveo je, počeli da „blate" Milinića a „ni u jednom momentu ne poriču teške optužbe koje je on iznio". Ruski biznismen Oleg Burlakov, koji se pominje „u aferi kilogram zlata", kako je rekao, prisutan je u RS i vlasnik je fabrike "Terpentin" Višegrad, a dobio je i višedecenijsku koncesiju na rudnik u Novom Gradu te da je pitanje koje treba ispitati da li su njemu kroz krivčna djela mita omogućene određene pogodnosti. On je istakao da istrage u predmetima "Bobar banka" i "Naftna industirja RS" idu u dobrom pravcu i da je u slučaju "Bobar banke" već utvrđen trag novca. "Nisam Dodiku dao kilogram zlata" Ruski biznismen Oleg Burlakov još prošle godine je demantovao optužbe lidera SDS-a Mladena Bosića da je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dao kilogram zlata, prenosi agencija Srna. Burlakov je 8. maja 2014. godine u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske istakao da se nikada nije bavio korupcijom i da nikome nije dao kilogram zlata. "Razočaran sam kvalifikacijama koje su mi upućene kao investitoru koji planira da ulaže u Republiku Srpsku. Nikada ništa nisam dao da bi se nešto učinilo za mene i nisam kupio nikakvu visokoprofitabilnu firmu u Srpskoj", istakao je tada Burlakov. On je rekao da mu nije jasno kako ga neko u Republici Srpskoj može dovoditi u vezu sa kriminalom i korupcijom i podsjetio da je za izgradnju Srpske pravoslavne crkve u Mostaru donirao 200.000 KM.   (BLLIVE/Agencije, Foto: YouTube/screenshot)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mektić: Istraga zbog navoda da je Dodik primao mito

Izvor: RTS, 27.Sep.2015

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da će zatražiti pokretanje istrage o navodima bivšeg ambasadora BiH u Moskvi Gordana Milinića, da je Milorad Dodik u vreme kada je bio premijer RS primao mito od ruskog biznismena Olega Burlakova. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.