Mektić: Istraga zbog navoda da je Dodik primao mito

Izvor: RTS, 27.Sep.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Istraga zbog navoda da je Dodik primao mito

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da će zatražiti pokretanje istrage o navodima bivšeg ambasadora BiH u Moskvi Gordana Milinića, da je Milorad Dodik u vreme kada je bio premijer RS primao mito od ruskog biznismena Olega Burlakova.
Dragan Mektić je poručio da će Milinić dobiti status zaštićenog svedoka po Zakonu o zaštiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zviždača i da će u Tužilaštvu BiH dati zvaničnu izjavu, prenosi Beta.

Ministar bezbednosti BiH je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da su za ovaj slučaj nadležni istražni i pravosudni organi BiH, s obzirom na to da se radi o osnovanoj sumnji o počinjenim krivičnim delima u više država.
Prema njegovim rečima, Tužilaštvo BiH je obavezno da na osnovi Milinićevih navoda pokrene istragu.
Gordan Milinić, koji je bio i šef Predstavništva RS u Moskvi, pre nekoliko dana je za BN televizuju rekao da je "pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku jedan ruski biznismen uručio lepo upakovan kilogram zlata", a govorio je i o korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti RS.
Prema njegovim rečima, Dodik je rekao da će zlato pokloniti svom unuku i da to zlato nikada nije predato u Trezor RS.
Mektić je poručio da je spreman da ide na poligraf zajedno sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.
Zbog Milinićevih navoda, SNSD će uputiti tužbu za klevetu, najavila je premijerka RS i potpredsednik SNSD-a Željka Cvijanović.
Premijerka RS je rekla da su Milinićevi navodi "nebulozni" i dodala da je do njegovg javnog istupa došlo u trenutku kada je SNSD pokazao da "opozicione partije iz RS, koje su u vlasti BiH, vode izdajničku politiku".
Milinić je bio ambasador u Rusiji i šef Predstavništva RS u Moskvi od 2005. do 2009. godine.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi sukobi između SDS i SNSD zbog afere

Izvor: Akter, 27.Sep.2015

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da će zatražiti pokretanje istrage o navodima bivšeg ambasadora BiH u Moskvi i bivšeg šefa predstavništva Republike Srpske u Moskvi Gordana Milinića, da je Milorad Dodik u vreme kada je bio premijer RS primao mito od ruskog biznismena Olega Burlakova..Dodik...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.