Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Rusije odgovorilo Crnoj Gori

Moskva žali zbog antiruske histerije koja se nastavlja u Crnoj Gori i u novonastalaoj situaciji zadržava pravo da preduzme uzvratne mere na osnovu uzajamnosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Zaharova: Ruski građani dobro da razmisle pre nego što odluče da pođu u CG
„Petog juna u Vašingtonu će biti okončana procedura ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Crne Gore u NATO. Primetili smo još jedan niz dezinformacija i istrošenih propagandističkih klišea protiv Rusije koji su u zvaničnoj Podgorici lansirani uoči ovog događaja”, navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora, prenosi RIA Novosti. 
„U svetlu neprijateljske politike crnogorskih vlasti ruska strana zadržava pravo da preduzme uzvratne mere na osnovu uzjamnosti. U politici, kao i u fizici, svaka akcija izaziva reakciju”, ističe rusko ministarstvo.
Ruski spoljnopolitički resor dodaje da odgovornost za novonastalu situaciju u potpunosti snosi crnogorska strana i podseća da je posle priključivanja ove balkanske `zemlje antiruskim sankcijama u martu 2014. godine Rusija „u avgustu 2015. godine preuzela recipročne mere”.
Guskova: Odnosi između Rusije i Crne Gore će nastaviti da se pogoršavaju
Osim toga, rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da su optužbe koje objavio internet-projekat Centra za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije (OCCRP), koje citiraju mediji, o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Makedonije tokom poslednjih godina „provokacione”.
„Neosnovane optužbe protiv Moskve za finansiranje makedonskih medija sa ciljem širenja dezinformacija u ruskom interesu dolaze od organizacije čiji su sponzori državne strukture SAD i fond Džordža Soroša”, navodi se u saopštenju. Ruski spoljnopolitički resor dodaje da „OCCRP prećutkuje šta je zapravo izazvalo ozbiljno zaoštravanje situacije: drzak pritisak Brisela i Vašingtona na legitimno rukovodstvo Makedonije”.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.