MALI: Rusi veruju da bi PKB mogao da hrani celu Moskvu!

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI: Rusi veruju da bi PKB mogao da hrani celu Moskvu!

Beograd će od Moskve naučiti kako da projekte finansira kroz javno-privatno partnerstvo, što će nam uštedeti novac u gradskoj kasi i omogućiti da izgradimo sve što nam je potrebno, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Pred posetu gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kada će biti usaglašen tekst sporazuma između dva glavna grada, Mali je naveo da Rusi smatraju da bismo sa PKB, uz još neke resurse koja naša zemlja ima, mogli da hranimo celu Moskvu.
"Kako su Rusi izgradili četiri distributivna centra na četiri strane Moskve, koja primaju robu iz celog sveta i distribuiraju, u saradnji sa Ministarstvom privrede napravićemo analizu na koji način da i naša preduzeća učestvuju u tome", rekao je Mali.
"Sobjanjin je objavio i veliki investicioni plan obnove dobrog dela Moskve i smatra da smo se mi dobro pokazali u učestvovanju u izgradnji, te želi da ojača tu saradnju i pomogne našim građevinarima", rekao je gradonačeknik Beograda. Mali je najavio da će ove nedelje ići na sastanak sa gradonačelnikom Torina, što će biti prilika da ova dva grada zajedno nastupaju u Svetskoj organizaciji lokalnih samouprava.

"Namera nam je i da vidimo na koji način možemo zajedno da koristimo pojedine fondove EU", rekao je Mali. Podsećajući da se prošle godine sastao sa gradonačelnicima više stranih gradova, on je naglasio da su nam bitna njihova iskustva u rešavanju problema sa kojima se susreće svaki grad i da su njihovi saveti od velikog značaja. "Tako smo po uzoru na Beč preuzeli sistem uključivanja privatnih vrtića u sistem državnih", naveo je Mali.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: PKB bi mogao da hrani celu Moskvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015

Beograd će od Moskve naučiti kako da projekte finansira kroz javno-privatno partnerstvo, što će nam uštedeti novac u gradskoj kasi i omogućiti da izgradimo sve što nam je potrebno, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali...Pred posetu gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, kada će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.