Mali: Rusi misle da bi PKB mogao da hrani celu Moskvu

23. 02. 2015. u 09:38

Beograd će od Moskve naučiti kako da projekte finansira kroz javno-privatno partnerstvo, što će nam uštedeti novac u gradskoj kasi, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

Мали: Руси мисле да би ПКБ могао да храни целу Москву

Foto: P. Milošević

BEOGRAD - Beograd će od Moskve naučiti kako da projekte finansira kroz javno-privatno partnerstvo, što će nam uštedeti novac u gradskoj kasi i omogućiti da izgradimo sve što nam je potrebno, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Pred posetu gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, kada će biti usaglašen tekst sporazuma između dva glavna grada, Mali je naveo da Rusi smatraju da bismo sa PKB-om, uz još neke resurse koja naša zemlja ima, mogli da hranimo celu Moskvu.

"Kako su Rusi izgradili četiri distributivna centra na četiri strane Moskve, koja primaju robu iz celog sveta i distribuiraju, u saradnji sa Ministarstvom privrede napravićemo analizu na koji način da i naša preduzeća učestvuju u tome", rekao je Mali za današnje "Naše novine".

"Sobjanjin je objavio i veliki investicioni plan obnove dobrog dela Moskve i smatra da smo se mi dobro pokazali u učestvovanju u izgradnji, te želi da ojača tu saradnju i pomogne našim građevinarima", rekao je gradonačeknik Beograda.

Mali je najavio da će ove nedelje ići na sastanak sa gradonačelnikom Torina, što će bit prilika da ova dva grada zajedno nastupaju u Svetskoj organizaciji lokalnih samouprava.

"Namera nam je i da vidimo na koji način možemo zajedno da koristimo pojedine fondove EU", rekao je Mali.

Podsećajući da se prošle godine sastao sa gradonačelnicima više stranih gradova, on je naglasio da su nam bitna njihova iskustva u rešavanju problema sa kojima se susreće svaki grad i da su njihovi saveti od velikog značaja.

"Tako smo po uzoru na Beč preuzeli sistem uključivanja privatnih vrtića u sistem državnih", naveo je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Kurir Jovica

23.02.2015. 11:18

pa ovako, gospodo. Citao sam pre nekoliko godina da Moskva svaki dan pojede 300 vagona hrane! Zamislite kompoziciju od 300 vagona... Cela Srbija tesko da bi mogla dnevno da nabere 300 vagona drva a ne da jedan PKB proizvede toliko hrane.

sveti stefan

23.02.2015. 14:51

Beograd će od Moskve naučiti kako da projekte finansira kroz javno-privatno partnerstvo@.da li se taj model moze primeniti i na izgradnju zatvora? trebace nam, ko zna??????????????

Gojko

23.02.2015. 18:10

Ko che najzad neshto uraditi u realnom vremenu po pitanju snabdevanja Moskve srpskim proizvodima.Ili je to samo mashtanje,a vrlo agilni Sobjanjin nam dolazi.Treba traziti od stranih gradonachelnika da nam daju ,,stare'' autobuse jer su nam nekoliko vechih gradova ostali bez saobrachajnih prevoznika.

Jagodinac

24.02.2015. 03:40

A ko ce onda da hrani Beograd? Josh jedna bajka. Za vreme Jugoslavije govorilo se da Vojvodina mozhe da hrani pola Evrope a nije mogla da ishrani jad i bedu od Srbije. Pa cak iako PKB bude hranio Moskvu ko ce hraniti Beograd i Srbiju? U Moskvu cemo izvoziti kvalitetnu hranu a uvoziti djubre iz Kine, Hrvatske, bugarske, Makedonije...Blago nama.

HelloPuty

24.02.2015. 09:14

Pa naravno. Rusima dobra hrana iz Srbije, a mi cemo jesti uvozne splacine i smrznuto meso staro 30 godina.

Demokrata, EU!

25.02.2015. 21:33

Samo neka kupe slobodno, ali Nemcima moramo ostaviti Telekom i banke.