Lavrov zatražio sveobuhvatnu i nezavisnu istragu obaranja malezijskog Boinga 777

Izvor: 011vodič.com, 06.Jun.2015, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov zatražio sveobuhvatnu i nezavisnu istragu obaranja malezijskog Boinga 777

ŠEF  ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je u Moskvi sa holandskim kolegom Bertom Kundersom o padu malezijskog Boinga 777 nad istokom Ukrajine.
U saopštenju Ministarstva inostranih poslova RF navodi se da je Lavrov predočio Kundersu da se Rusija dosledno zalaže za „sveobuhvatnu, brižljivu i nezavisnu istragu onoga što se dogodilo 17. jula 2014. godine.
Ovaj zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Moskve usledio je nakon što je Vašington odbio da objavi ili istrazi stavi na raspolaganje snimke svojih satelita koji su se na dan tragedije – kako ruska armija tvrdi – nalazili „iznad Ukrajine”.
Takođe: nakon što je Igor Semaško, savetnik Petra Porošenka, izjavio da Ukrajina nema raketne sisteme „Buk” čija raketa je – po jednoj verziji tragedije – oborila malezijski putnički avion.
Na ovo je portparol Oružanih snaga Rusije – general Igor Konašenkov – odreagovao rečima: „To je ne samo apsurdno, nego i nedostojno. To je tvrdnja jednaka uveravanju da u moru nema vode!”.
#fakti
The post Lavrov zatražio sveobuhvatnu i nezavisnu istragu obaranja malezijskog Boinga 777 appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Lavrov: Rusija za sveobuhvatnu istragu o rušenju "Boinga"

Izvor: Večernje novosti, 06.Jun.2015

Šef ruske diplomatije izjavio je posle razgovora sa holandskim kolegom Bertom Kundersom da se Rusija dosledno zalaže za sveobuhvatnu, detaljnu i nezavisnu istragu rušenja aviona kompanije "Malezija erlajnz" nad Ukrajinom 17. jula 2014. godine, prenele su agencije. Prema saopštenju ruskog Ministarstva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.