Izvor: Blic, 05.Dec.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Moguć dogovor SAD i Rusije o povlačenju pobunjenika

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je uveren da Moskva i Vašington mogu da postignu dogovor u razgovorima ove nedelje o povlačenju svih pobunjenika iz istočnog Alepa u Siriji.

Kada se dogovor postigne, svi pobunjenici koji odbiju da napuste opkoljeni deo grada biće tretirani kao teroristi, naglasio je on i dodao da će Rusija podržati operaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sirijske vojske protiv onih koji ostanu.

Rusija i SAD će početi razgovore o povlačenju u utorak uveče ili u sredu ujutru o povlačenju, a konsultacije su odložene na zahtev SAD, dodao je Lavrov, prenosi TAS S.

Kako je objasnio, američki i ruski stručnjaci najpre će se dogovoriti o rutama i vremenskom okviru za povlačenje ekstremista iz istočnog Alepa da bi zatim primirje moglo da stupi na snagu.

Prema njegovim rečima, rezolucija Ujedinjenih nacija o primirju sada bi bila kontraproduktivna jer bi primirje omogućilo pobunjenicima da se pregrupišu, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Moguć dogovor SAD i Rusije o povlačenju pobunjenika

Izvor: RTS, 05.Dec.2016

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je uveren da Moskva i Vašington mogu da postignu dogovor u razgovorima ove nedelje o povlačenju svih pobunjenika iz istočnog Alepa u Siriji. . Kada se dogovor...

Nastavak na RTS...

Lavrov: Sve one koji ostanu u Alepu tretiraćemo kao teroriste

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2016

Inicijativa za usvajanje nove rezolucije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o Siriji je provokacija sa ciljem podrivanja kontakta na relaciji Moskva—Vašington kada je reč o situaciji u Alepu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.. . Kako tvrdi Lavrov, rezolucija podrazumeva uvođenje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.