Krenula isporuka mesa iz Peking za Moskvu

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenula isporuka mesa iz Peking za Moskvu

PEKING, Kina je isporučila 800 tona svinjskog mesa Rusiji prvi put od 2004. godine, saopštila je ruska Služba za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu /Roselkonadzor/. Prije tri dana, pošiljka je na kineskoj teritoriji predata predstavnicima ruske službe koji će provjeriti kvalitet. Rusija i Kina su se u avgustu dogovorile o isporuci svinjskog mesa iz Kine, prenosi RIA „Novosti“. Prema riječima direktora Službe Sergeja Dankverta, Kina će na ruskom tržištu mesa zamjeniti SAD i Kanadu. Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je početkom avgusta zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz SAD, EU, Australije, Kanade i Norveške kao odgovor na sankcije koje su zbog ukrajinske krize uvedene Moskvi. Ruski embargo trajaće godinu dana, a zabrana se odnosi na govedinu, svinjetinu, piletinu, ribu, sir, mlijeko i mlječne proizvode, kao i na voće i povrće.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rusija šalje meso u Kinu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2014

PEKING - Kina je isporučila 800 tona svinjskog mesa Rusiji prvi put od 2004. godine, saopštila je ruska Služba za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu /Roselkonadzor/...Prije tri dana, potiljka je na kineskoj teritoriji predata predstavnicima ruske službe koji će provjeriti kvalitet...Rusija i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.