Krasnodar: Sa 17 traktora krenuli u Kremlj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnodar: Sa 17 traktora krenuli u Kremlj

Više stotina poljoprivrednika iz crnomorskog regiona Krasnodar, na jugu Rusije, krenulo je put Moskve, kako bi podigli svest o problemu lokalne korupcije i zatražili sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izveštava portal Moskou tajms.

"Kjučni problem je što je većina zemljišta u rukama velikih poljoprivrednih holding kompanija. Nekako se dogodilo da između 500.000 i 800.000 hektara bude u vlasništvu pojedinaca, a da farmeri sa traktorima obrađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo 20-30 hektara", izjavio je vođa konvoja koji je krenuo put Moskve, Vasilij Meljničenko.

"U roku od 24 sata, policija je 17 puta zaustavila konvoj traktora i automobila. Ne znamo šta da radimo. Želimo da stignemo do Moskve, ali ima strašno puno policije", izjavio je jedan od poljoprivrednika Oleg Petrov za Moskou tajms.

Protest poljoprivrednika je, kako ocenjuje portal, redak primer izražavanja javnog nezadovoljstva van najvećih ruskih gradova, i dolazi u trenutku osetljivog političkog perioda kada se Rusija priprema za održavanje izbora za donji dom parlamenta (Duma) 18. septembra.

Konvoj, predvođen sa 17 traktora, spreman je da pređe put od 1.300 kilometara do Moskve, a mogao bi da, prema procenama Moskou tajmsa, potraje još pet do šest dana.

Organizatori procenjuju da oko 200 ljudi učestvuje u protestu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dug je put do Putina: Da popričamo kao muškarci

Izvor: B92, 23.Avg.2016

Moskva -- Ruski poljoprivrednici krenuli su ka Kremlju svojim traktorima kako bi razgovarali s predsednikom Vladimirom Putinom i izneli mu svoje probleme...Grupa poljoprivrednika se odlučila na protestni marš kako bi Putinu izneli žalbe i probleme oko koncentracije i do 800.000 hektara zemljišta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.