Dug je put do Putina: Da popričamo kao muškarci

Izvor: B92, 23.Avg.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug je put do Putina: Da popričamo kao muškarci

Moskva -- Ruski poljoprivrednici krenuli su ka Kremlju svojim traktorima kako bi razgovarali s predsednikom Vladimirom Putinom i izneli mu svoje probleme.

Grupa poljoprivrednika se odlučila na protestni marš kako bi Putinu izneli žalbe i probleme oko koncentracije i do 800.000 hektara zemljišta u rukama pojedinaca.

Konvoj od nekoliko desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila i kamiona, na čelu sa 17 traktora, spremni su da pređu 1.300 kilometara kako bi došli do Moskve i susreli se sa Putinom.

Konvoj onih koji protestuju organizovala je hrišćanska farmerska grupa Krasnodar, a pridružili su im se poljoprivrednici i iz drugih delova Rusije.

Lider konvoja Vasili Melničenko izjavio je da želi da se sastane sa Putinom “licem u lice, kako bi popričali kao muškarci”.

Ovaj poljoprivrednik takođe planira i da se kandiduje na parlamentarnim izborima sledećeg meseca, kao kandidat Zelene partije.

Meličenko je za ruske medije rekao da se trenutno nalaze na pola puta, gde se očekuje da im se pridruži još 20 do 30 traktora.

“Glavni problem je to što je zemlja koncentrisana i što je u rukama velikih poljoprivrednih gazdinstava”, rekao je Meličenko.

“Nekako se dešava da između 500.000 i 800.000 hektara zemlje završava u rukama pojedinačnih vlasnika, dok su fpoljoprivrednici sa traktorima primorani da žive na svega 20 do 30 hektara. To nije fer”, ističe on.

Kako se navodi, poljoprivrednici iz Krasnodara trebalo je da razgovaraju sa premijerom Dmitrijem Medvedevom kada je ranije ovog meseca posetio region, ali tvrde da su ga čuvali kako ga poljoprivrednici ne bi videli.

Meličenko se prethodnog dana na Fejsbuku žalio da je konvoj blokirala policija na pet sati bez ikakvog razloga. On je dodao i da nisu planirali tačan dolazak u Moskvu, ali i da očekuju da će na putu do tamo biti zaustavljeni još nekoliko puta.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.