Katnić: Nisam optužio zvaničnu Moskvu, već pripadnike službi

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katnić: Nisam optužio zvaničnu Moskvu, već pripadnike službi

Glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, tvrdi da nikada nije optužio zvaničnu Moskvu za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori na izborni dan, oktobra 2016. godine, već je, kaže, optužio pripadnike SBB, agente GRU i pojedine Kozake.
Juče je rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori, a za ponašanje specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tužioca Katnića tokom suđenja grupi optuženoj za terorizam su naveli da jasno ilustruje "tužno" stanje pravosuđa Crne Gore.
"Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlucio da se prikljuci konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije. On već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obaveštajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvanicnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne", saopšteno je iz ruskog ministarstva, prenosi Tas.
Katnić kaže da u kotekstu pokušaja državnog udara u Crnoj Gori nije pominjao ni ruskog predsednika Vladimira Putina, već delove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU.
"Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa. Optužio sam pojedince, pripadnike SBB-a, agente GRU i pojedine Kozake. Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili", rekao je Katnić u izjavi za Dan, preneo je portal RTCG.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KATNIĆ SE PERE: Nisam optužio Rusiju i Putina, već pripadnike GRU

Izvor: Kurir, 16.Okt.2018

Glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, tvrdi da nikada nije optužio zvaničnu Moskvu za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori na izborni dan, oktobra 2016. već je, kaže, optužio pripadnike SBB, agente GRU i pojedine Kozake.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.