KAKAV SPONZOR, TAKAV I REZULTAT Moskva izrazila zabrinutost zbog stanja na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2023, 20:54

"KAKAV SPONZOR, TAKAV I REZULTAT" Moskva izrazila zabrinutost zbog stanja na Kosovu

Lavrov je primetio da ceo svet vidi kako se na Balkanu ponavlja tužna istorija Minskih sporazuma o Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izrazio je zabrinutost Rusije zbog situacije Kosovu i Metohiji.

- Nastavak pogoršanja situacije u srpskom regionu Kosova (i Metohije) ne može a da ne izazove zabrinutost. Snabdevanje oružjem Prištine od strane NATO i pomoganje da stvori vojsku grubo krši osnovnu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UN - rekao je on.

Lavrov je primetio da ceo svet vidi kako se na Balkanu ponavlja tužna istorija Minskih sporazuma o Ukrajini, koji su predviđali poseban status za republike Donbasa i koje je Kijev otvoreno sabotirao uz podršku Zapada.

- Evropska unija ni sada ne želi da primorava svoje štićenike iz Prištine da ispune sporazume Beograda i Prištine iz 2013. godine o stvaranju Zajednice srpskih opština na Kosovu, koja ima posebna prava na svoj jezik i svoju tradiciju. U oba slučaja, Evropska unija je bila garant sporazuma, a njihova sudbina je, po svemu sudeći, ista. Kakav sponzor, takav i rezultat - dodao je ruski ministar.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Kakav sponzor, takav i rezultat"; Lavrov uporedio Kosovo sa sporazumima iz Minska, pa "pokopao" EU

Izvor: B92, 23.Sep.2023

Tragična priča o nesprovođenju Minskih sporazuma za rešavanje situacije u Ukrajini danas se ponavlja i u situaciji oko KiM i Srbije...Ovo je rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov..."Nastavak degradacije situacije u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija ne može da ne zabrinjava. Isporuke oružja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.