Kakav sponzor, takav i rezultat; Lavrov uporedio Kosovo sa sporazumima iz Minska, pa pokopao EU

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 23:56

"Kakav sponzor, takav i rezultat"; Lavrov uporedio Kosovo sa sporazumima iz Minska, pa "pokopao" EU

Tragična priča o nesprovođenju Minskih sporazuma za rešavanje situacije u Ukrajini danas se ponavlja i u situaciji oko KiM i Srbije.

Ovo je rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Nastavak degradacije situacije u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija ne može da ne zabrinjava. Isporuke oružja kosovskim Albancima i pomaganje NATO da formiraju vojsku grubo krše osnovnu rezoluciju 1244 SB UN", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Lavrov.

Kako je istakao, ceo svet vidi kako se na Balkanu ponavlja tragična priča sa Minskim sporazumima za rešavanje krize u Ukrajini koji su predviđali specijalni status za republike Donbasa i koje je Kijev otvoreno sabotirao uz podršku Zapada.

"Tako i sada Evropska unija ne želi da natera svoje štićenike sa Kosova da ispune sporazume između Beograda i Prištine iz 2013. godine o formiranju Zajednice srpskih opština na KiM kojom su predviđena specijalna prava na svoj jezik i tradiciju", istakao je ministar.

Po njegovim rečima, u oba slučaja EU je bio garant sporazuma i sudeći po svemu sporazumi imaju istu sudbinu – kakav "sponzor" takav i rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.