Izvor: Blic, 25.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Rusija prihvata da se sporazum ratifikuje posle izbora

Rusija prihvata predlog da ratifikacija energetskog sporazuma usledi posle izbora 11.maja i stanje mirovanja neće imati posledice na Ugovor koji je potpisan, izjavio je ministar za infrastrukturu Velimir Ilić posle razgovora sa ruskim zvaničnicima u Moskvi.

Ilić je izjavio da je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije dogovoreno da će svi u parlamentu podržati ratifikaciju energetskog sporazuma sa Rusijom, ali posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbora.

On je, na početku razgovora sa ministrom industrije i energetike Viktorom Hristenkom, izrazio žaljenje što je odložena ratifikacija sporazuma, ocenjujući da bi posle tog akta Srbija dobila niz olakšica, kao što je smanjivanje taksi na uvoz nafte, što bi doprinelo razvoju privrede Srbije.

Ilić je rekao da je zbog srpskih vanrednih parlamentarnih izbora, zakazanih za 11. maj, došlo do "malog zastoja" u realizaciji zajedničkih projekata i izrazio zadovoljstvo što je ruska vlada podržala Srbiju kada je reč o Kosovu i rešavanju energetskih problema.

Hristenko je na početku razgovora, kojima prisustvuju i predstavnici NIS-a i Gasproma, istakao da u Moskvi "sa velikom pažnjom i razumevanjem prate događaje koji se odvijaju u Srbiji". On je dodao da su se u poslednje vreme rusko-srpski kontakti veoma intenzivirali.

"Uspeli smo da postignemo dosta ozbiljne međuvladine sporazume i tu dinamiku treba održavati", rekao je Hristenko.

On je ocenio da će današnji susret dati mogućnost da se utvrdi realizovano, kao i zadaci koji tek treba da se realizuju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.