HOĆU U RUSIJU Papa Franja izrazio želju da poseti Moskvu, pomenuo i mogućnost ostavke u ovom slučaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 14:40

"HOĆU U RUSIJU" Papa Franja izrazio želju da poseti Moskvu, pomenuo i mogućnost ostavke u ovom slučaju

Papa Franja (85) odbacio je danas navode da planira da napusti poziciju poglavara Rimokatoličke crkve i rekao da ovog meseca ide u Kanadu i da se nada da će moći da ide u Moskvu i Kijev nedugo posle toga.

- Neću dati ostavku u dogledno vreme - rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Rojters papa Franja i najavio da želi da ode u Rusiju i razgovara sa Vladimirom Putinom.

- Moji lekari ništa mi nisu rekli o ostavci - rekao je u šali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << papa i detaljno opisao zdravstvene poteškoće koje ima sa kolenom.

- Ostavka mi nije pala na pamet, trenutno ne. Stvarno - rekao je Franja, ali nije isključio ako mu se zdravstveno stanje pogorša da će razmišljati i o toj opciji.

Na pitanje kada bi to moglo da bude, papa je odgovorio: "Ne znamo, Bog će reći".

EXCLUSIVE: Pope Francis has dismissed reports that he plans to resign in the near future, saying he is on track to visit Canada this month and hopes to be able to go to Moscow and Kyiv as soon as possible after that https://t.co/Px7q2Lxwjc 1/4 pic.twitter.com/NOaafEIVFS

— Reuters (@Reuters) July 4, 2022

Papa će od 24. do 30. jula boraviti u Kanadi, a želja mu je da odmah posle toga ode u Moskvu.

- Želeo bih da odem u Ukrajinu, ali pre toga u Moskvu. Razmenili smo poruke o tome, jer sam mislio da mi ruski predsednik otvori mali prozor da služim miru - rekao je papa.

Do sada nijedan papa nije posetio Rusiju, pa analitičari u Vatikanu tvrde da su male šanse da dođe i do ove posete.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Još se ne povlačim, hoću u Moskvu i Kijev"

Izvor: B92, 04.Jul.2022

Papa Franja (85) odbacio je danas navode da planira da napusti poziciju poglavara Rimokatoličke crkve...Rekao je da ovog meseca ide u Kanadu i da se nada da će moći da ide u Moskvu i Kijev nedugo posle toga, preneo je Rojters...Govoreći o situaciji u Ukrajini, papa je rekao da je bilo kontakata između...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.