Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani u Beču satima čekaju u redu da se izjasne na referendum o Danu Republike Srpske

Posredstvom predstavništava Srpske, o referendumu se izjašnjavaju i u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji i Moskvi. Sva glasačka mesta otvorena su na vreme.

Veliko interesovanje dijaspore se pokazalo u Beču, gde ljudi čekaju u redovima po nekoliko sati kako bi izrazili svoje mišljenje i glasali na referendumu.

- U 11 sati smo izašli supruga, ćerka i ja na glasanje u Gudrunštrase 133 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beču. U redu ispred nas stajalo je otprilike 150 ljudi, a iza nas još nekoliko stotina. Velika je podrška nas građana RS u dijaspori. Organizacija nije baš najbolja, ali smo mi jako strpljivi i pozitivni - izjavio je Vaso Spasojević, za portal InfoBijeljina koji se javio iz Beča.

Podsećamo, građani Republike Srpske koji žive u inostranstvu moći će da glasaju na predstojećem republičkom referendumu, sa referendskim pitanjem: “Da li podržavate da se 9. januar obeleežava i slavi kao Dan Republike Srpske?”.

Za utvrđivanje identiteta glasača služi jedan od sledećih važećih dokumenata sa fotografijom izdatih od kompetentnih organa vlasti u Republici Srpskoj - lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velike gužve u Austriji na glasačkim mjestima (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2016

BEČ / LINC - Građani Republike Srpske danas na referendumu izražavaju svoj stav da li su za to da se 9. januar obilježava i slavio kao Dan Republike. Osim u RS glasanje na referendumu organizovano je i u inostranstvu, u Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Holandiji...Velike gužve...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.