Sve je spremno za održavanje referenduma u RS

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za održavanje referenduma u RS

Predsednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma u RS Siniša Karan kaže da je sve spremno za izjašnjavanje građana da li žele da se i ubuduće 9. januar obeležava kao Dan RS.

On je podsetio da je u Republici Srpskoj u toku "referendumska tišina".

"Mogu konstatovati da je sve spremno, sve do poslednjih tehničkih detalja", rekao je Karan Tanjugu.

Karan je kazao da pravo glasa ima 1.219.399 građana i oni će se izjašnjavati na 1.886 glasačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mesta u RS, Brčko distriktu i inostranstvu.

Glasačka mesta će, prema njegovim rečima, biti otvorena u sedam, a zatvorena u 19 sati.

On je istakao da će se izlaznost saopštavati na svaka dva sata počev od devet sati.

Na pet biračkih mesta državljani RS, koji budu zatečeni u Srbiji u nedelju, moći će da se izjasne u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu.

Inače, državljani RS moći će, osim u Srbiji, da se izjašnjavaju i u Austriji, Belgiji, Rusiji, Nemačkoj, Švajcarskoj.

Prvi preliminarni rezultati se, kaže Karan, mogu očekivati tokom noći.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republika Srpska uoči referenduma

Izvor: RTS, 24.Sep.2016

U Republici Srpskoj je na snazi referendumska ćutnja uoči sutrašnjeg izjašnjavanja građana da li su za to da se 9. januar slavi i obeležava kao Dan RS. Predsednik Milorad Dodik očekuje veliku izlaznost i podršku građana ovom pitanju. ...

Nastavak na RTS...

Karan: Sve je spremno za referendum

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 00:04

Predsednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma u RS Siniša Karan kaže da je sve spremno za izjašnjavanje građana o Danu RS...On je podsetio da je u Republici Srpskoj u toku "referendumska tišina"..."Mogu konstatovati da je sve spremno, sve do poslednjih tehničkih detalja", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.