Izvor: S media, 30.Jan.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprombanka spremna za razgovor o udelu u Jugorosgasu

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da je Gasprombanka, koja je vlasnik 25 odsto akcija Jugorosgasa, spremna da počne razgovor sa Srbijagasom o otkupu dodatnih 25 odsto udela u Jugorosgasu i da očekuje da će to biti tema prilikom njegove posete Moskvi.

U saopštenju "Srbijagasa" istaknuto je da bi se time povratio partnerski odnos srpske i ruske strane u toj zajedničkoj kompaniji, koji je Srbija izgubila 2005. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Akcionari Jugorosgasa su Gazprom iz Moskve sa 50 odsto udela, Srbijagas iz Novog Sada sa 25 odsto i Central ME Energy & Gas iz Beča sa 25 odsto akcija.

Jugorosgas je preduzeće za transport, promet i isporuke ruskog prirodnog gasa u Srbiju, a bavi se i izgradnjom gasovodnih sistema u našoj zemlji. Osnovan je 1996. godine u skladu sa Sporazumom o saradnji Srbije i Rusije u oblasti izgradnje gasovoda na teritoriji bivše Savezne Republike Jugoslavije.

(Tanjug)

Foto: Srbijagas, logo

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.