Furiozni Fener i CSKA, Srbi ušli na F4

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Furiozni Fener i CSKA, Srbi ušli na F4

Košarkaši Fenerbahčea i moskovskog CSKA plasirali su se na Fajnal-for Evrolige rezultatom 3:0 u plej-of seriji protiv Panatinaikosa, odnosno Baskonije.

Fenerbahče je danas imao prvu meč-loptu za plasman na F4 Evrolige, pošto su nakon prve dve utakmice vodili sa 2:0 protiv Panatinaikosa.

Uspeli su u toj nameri, Željko Obradović će ponovo učestvovati na F4 Evrolige, 5. put u poslednjih 6 izdanja ovog takmičenja. Inače, ovo je 16. put u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najjačeg klupskog takmičenja u Evropi da se Željko Obradović nađe kao trener među 4 najjače ekipe.

Fener je slavio sa 79:61, a meč su počeli da lome krajem druge četvrtine.

Počeli su dobro domaći, poveli sa 6:0, ali je Pao uspeo da se vrati u meč i da povede i sa 22:18 početkom druge deonice.

Ipak, nošeni odličnim Kalinićem i Datomeom, Fener uspeva da se vrati u prednost i da do kraja ove deonice povede i sa 9 poena razlike.

Tokom treće deonice prednost je bila oko 10 poena, a onda je utakmica rešena, rekli bismo, kada je Bobi Dikson uspeo da pogodi na 6:40 do kraja za 63:44.

Bila je prednost i 23 poena razlike kada je Bogdan Bogdanović pogodio trojku na 3 minuta do kraja, sve je već tada bilo rešeno i navijači Fenera su uveliko slavili prolazak dalje.

Bez velikih problema su igrači domaćih priveli utakmicu kraju, pa sasvim zasluženo slave plasman na F4 koji se ove sezone igra u Istanbulu, njihovom gradu.

Bobi Dikson je bio najefikasniji u Feneru sa 13 poena, Naneli je imao 12, dok su Bogdanović, Kalinić, Judo i Datome dodali po 10. Na drugoj strani, Rivers je imao 14 poena, a Singlton 12.

Posle drame u Vitoriji, i Teo ide na Fajnal for

I drugi četvrtfinalni dvoboj okončan je već posle tri utakmice. Sve tri je, ovoga puta, dobila ekipa aktuelnog šampiona Evrope, moskovskog CSKA.

Posle Fenerbahčea, koji je večeras u Istanbulu upisao i treću pobedu nad Panatinaikosom i sa 3:0 u pobedama u četvrtfinalnoj seriji izborio plasman na Fajnal-for Evrolige, isto je uspelo i moskovskom CSKA, u duelu sa Baskonijom.

Miloš Teodosić i drugovi su večeras slavili i u gostima u Vitoriji rezultatom 90:88 i tako „najkraćim putem" stigla do još jednog plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Prema očekivanju, posle dva poraza u Moskvi, ekipa Baskonije je večeras pred svojim navijačima pružila žestok otpor favorizovanim „Armejcima".

Posle početnog vođstva Moskovljana od 2:7, usledila je serija 7:0 u korist domaćh, na šta CSKA odgovara svojom serijom 5:0.

Takva rezultatska „klackalica" je i obeležila ne samo prvo poluvreme, koje je završeno rezultatom 44:43 u korist Baskonije, nego i najveći deo večerašnje utakmice.

Ni jedni ni drugi nisu uspevali da steknu značajniju rezultatsku prednost, pa je neizvesnost oko ishoda ovog meča veoma dugo potrajala.

Ipak, posle trojke Arona Džeksona, Moskovljani su sredinom poslednjeg kvartala poveli sa 79:72. Uzvratio je Adam Hanga prelepim zakucavanjem, a na nešto više od tri minuta pre kraja, Kajl Hajns vraća sedam poena razlike u korist CSKA - 74:81.

A kada je Džekson na dva i po minuta pre kraja povosio na 84:74, izgledalo je da domaći posustaju i da su „Armejci" na pragu fajnal-fora.

Nadu ekipi Baskonije vratila je trojka Larkina za 82:86 na minut i 15 sekundi do kraja. Odlični Kori Higins je sa linije penala vratio „plus šest" u korist Moskovljana, a na tridesetak sekundi pre kraja Larkin novom trojkom smanjuje na 90:87.

CSKA ne koristi naredni napad, pa je Larkin iznudio prekršaj, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje za 90:88.

Ali, onda veliki nesporazum De Koloa i Teodosića prilikom izvođenja lopte, zasmetao im je Jaka Blažič i domaći su stekli novu priliku za veliki preokret!

Šest sekundi imali su domaći, Larkin je neprecizno šutirao za tri poena, ali iako je izgledalo da je fauliran, sudije se nisu oglasile, pa je CSKA posle velike drame ipak slavio u večerašnjem meču i izborio plasman na F4.

Kori Higins je sa 21 poenom bio najefikasniji u ekipi CSKA, De Kolo je upisao 15, a Miloš Teodosić 13 poena i četiri asistencije.

Šengelija je sa 19 poena predvodio Baskoniju, Budinger je upisao 15, a Hanga i Larkin su meč završili sa po 13 poena.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rastali se Baskonija i Barnjani

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2017, 10:59

Košarkaški klub Baskonija i italijanski centar Andrea Barnjani dogovorili su sporazumni raskid ugovora...Košarkaši Baskonije nisu uspeli da ponove uspeh iz prethodne sezone i obezbede plasman na fajnal-for Evrolige, pošto su sa 3:0 u seriji poraženi od moskovskog CSKA u četvrtfinalnoj seriji...Dan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.