Francuska neće insistirati na sopstvenoj istrazi nesreće na Vnukovu

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska neće insistirati na sopstvenoj istrazi nesreće na Vnukovu

Francuska neće insistirati na sopstvenoj istrazi uzroka avionske nesreće na moskovskom aerodromu "Vnukovo", u kojoj je poginuo čelnik jedne od najvećih svetskih naftnih kompanija "Total" Kristof de Maržeri, izjavio je juče predstavnik grupe francuskih eksperata koji u Moskvi borave radi učešća u istrazi.

Predstavnik francuskog Biroa za istrage avionskih nesreća Fransoa Ošar rekao je za RIA Novosti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupa nema primedbe na rad Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta (MAK) I najavio da će francuski eksperti otputovati sutra natrag u Francusku.

"Francuska neće slati nove eksperte. Eksperti MAK rade na istom nivou kao i mi. Došli smo da razmenimo iskustva kog imamo, na žalost, mnogo, i još je bila potrebna pomoć jer su piloti govorili francuski", rekao je Ošar.

"Dodatnu istragu o rušenju aviona Francuska neće sprovoditi. Biće sudska istraga, posvećena potpuno drugim pitanjima", rekao je on ruskoj agenciji.

RIA Novosti podseća da je predsednik francuskog energetskog koncerna poginuo u nesreći u ponedeljak, 20. oktobra, uveče, pošto je njegov avion "Falkon-50" udario u vozilo za čišćenje snega na pisti, kojim je, prema nalazima Istražnog komiteta Rusije, upravljao vozač pod dejstvom alkohola.

Pored De Maržerija poginulo je i troje francuskih državljana, članova posade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.