[EKSKLUZIVNO] Al Fursan za Tango Six: „Taj MiG-29 nas je usrećio“

Izvor: TangoSix.rs, 12.Jul.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[EKSKLUZIVNO] Al Fursan za Tango Six: „Taj MiG-29 nas je usrećio“

Priča iza danas objavljene fotografije na fan pejdžu Ministarstva odbrane Srbije dogodila se pre dva dana kada je akro grupa Ratnog Vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata „Al-Fursan“ (na arapskom „Vitezovi“) preletela teritoriju Srbije na letu ka aerodromu Žukovski pored Moskve gde će od 18. do 23. jula nastupiti na ovogodišnjem MAKS-u.
Prilikom leta kroz vazdušni prostor Srbije avioni MB-339NAT i jedan Piaggio P.180 Avanti dobili su „društvo“ u vidu MiG-a >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << 29 101. lovačko-avijacijske eskadrile sa aerodorma Batajnica iz čije kabine je fotografija i nastala.
Vitez fotografiše Vitezove / Foto: 101. lae Ubrzo po sletanju akro grupe u Mađarsku Tango Six je uspeo da dobije izjavu njeng komandanta, pukovnika Nasera Al Obaidlija, ujedno i „Viteza“ broj 1. Kako je izjavio za naš portal, „Al-Fursan“ nisu uspeli da naprave dobru fotografiju našeg MiG-a jer letenje u formaciji radi bliže razdaljine, samim tim i kvalitetnije fotografije, nije bilo preciznije isplanirano sa srpskom stranom:
– Naš broj 9 je pokušao da ga fotografiše ali vaš MiG nije bio toliko blizu za dobru fotografiju.
Fursan Al Emarat tim je preletao srpski vazdušni prostor po prvi put od našeg osnivanja na putu ka Moskvi gde ćemo učestvovati na MAKS-u 2017. Bila je čast za nas da smo praćeni od strane vašeg MiG-a 29 nekoliko minuta i to nas je baš usrećilo. Pozdrav za sve u Srbiji!. – rekao je Al Obaidli za naš portal.


A #Serbian #MiG29 escorting Fursan Al Emarat Team while Crossing Serbian Airspace on the way to Moscow for MAKS 2017.
A post shared by Nasser (@alfursan_leader) on Jul 12, 2017 at 7:59am PDT


Arapski vitezovi Akro grupa „Al-Fursan“ Ratnog Vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata osnovana je početkom 2010. godine a prvo javno prikazivanje se dogodilo 20. januara jednostavnim preletom na ceremoniji diplomiranja pilota i kontrolora letenja Vazduhoplovnog koledža ’’Khalifa Bin Zayed’’. Jula iste godine 8 pilota RV UAE započelo je kurs akrobatskog letenja u italijanskoj vazduhoplovnoj bazi Rivolto a pod nadzorom pilota čuvene akro-grupe ’’Frecce Tricolori’’.
Kurs je završen početkom 2011. godine a u međuvremenu je grupa dobila 10 tek remontovanih i specijalno modifikovanih školsko-borbenih aviona MB-339NAT. Prvi javni akrobatski nastup Al Fursan su imali 13. novembra 2011. na aeromitingu Dubai Air Show sa kojeg je i Tango Six izveštavao. Od tada su prisutni na gotovo svim vazduhoplovnim događajima u Emiratima a često posećuju i najveće i najbolje aeromitinge širom sveta.
U šemi farbanja aviona akro-grupe dominiraju dve boje, zlatna koja simboliše pustinjski zlati pesak i crna boja koja je simbol nafte. Na avionima se još nalaze crvena, bela i zelena koje se nalaze na zastavi Ujedinjenih Arapskih Emirata.


يبدأ فريق فرسان الإمارات رحلته اليوم متوجها إلى موسكو للمشاركة في معرض موسكو الدولي للطيران والفضاء ٢٠١٧ في شهر يوليو في الفترة من ١٨ و لغاية ٢٣. . Fursan Al Emarat team begins the journey today heading to Moscow to participate in Moscow aviation and space Salon MAKS 2017 in the period from 18 to 23 July 2017.
A post shared by Nasser (@alfursan_leader) on Jul 8, 2017 at 6:08am PDT



The post [EKSKLUZIVNO] Al Fursan za Tango Six: „Taj MiG-29 nas je usrećio“ appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.