Dani Beograda u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Beograda u Moskvi

U Moskvi će krajem sledećeg meseca biti održana manifestacija Dani Beograda, koja će biti prilika za susret srpskih i ruskih privrednika, u danu posvećenoj kulturi koncert će održati Goran Bregović, filmove će prikazivati Emir Kusturica, a u danu sporta biće odigrani teniski meč i košarkaška utakmica.

Povodom priprema i organizacije te manifestacije u ruskoj prestonici boravi delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda.

Delegaciju predvodi pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, koji ističe da su Dani Beograda u Moskvi, od 25. do 27. maja, jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja koje će Grad Beograd organizovati tokom ove godine, saopštila je gradska uprava.

"Cilj je da se dobri bilateralni odnosi dalje prodube, i to kroz tri ključna stuba naše saradnje. Zato ćemo 25. maja, kada će i biti prvi dan naše manifestacije, otvoriti veliki biznis forum, gde će najveći i najpoznatiji srpski privrednici direktno razgovarati sa svojim ruskim kolegama sa željom da naprave konkretne poslovne aranžmane", rekao je Milosavljević.

Cilj tog biznis foruma je da se ostvare konkretni i dobri ekonomske odnose i dobra saradnja i da se mogućnost slobodnog izvoza i bescarinskog odnosa u najbolkoj meri iskoristi u protoku naše robe na rusko tržište, ali i privlačenje ruskih investicija u oblasti slobodnih zona, prezentacijom naših najznačajnijih infrastrukturnih projekata, kazao je on.

Milosavljević je istakao da taj forum značajan da bi se napravili i određeni vidovi saradnje između ruskih i srpskih privrednika.

On je dodao da su im ruski sagovornici obećali da će se potruditi da najznačajniji ruske kompanije prisustvuju ovom forumu.

Drugi dan u okviru manifestacije treba da bude dan kulture i zato smo predvideli da promo-lice bude naš glumac koji je popularan i u Rusiji, Miloš Biković, najavio je Milosavljević.

Kako je kazao, planiran je i spektakularan koncert Gorana Bregovića, a biće prisutan i reditelj Emir Kusturica, koji će predstaviti svoje filmove.

Milosavljević je dodao da će treći dan manifestacije biti dan sporta, kada će biti odigrani teniski meč i košarkaška utakmica, sa ciljem da tri ključna stuba naše saradnje dobiju na popularizaciji.

Pored toga, kako je najavio, u poznatoj pešačkoj zoni u centru Moskve biće smešten i Beogradski kutak, koji će sva tri dana od ujutro do uveče biti mesto gde će se, uz prisustvo turističkih organizacija Beograda i Srbije, odigravati kulturno-umetnički program, a tu će biti i muzičari koji će preneti duh Skadarlije, beogradske boemske četvrti.

"Želja nam je da se što više Moskovljana upozna sa Beogradom i da se od 25. do 27. maja u Moskvi živi stilom Beograda", istakao je Milosavljević, dodavši da će Grad Beograd svakako dati sve od sebe da glavni grad Srbije predstavi na pravi način.

U delegaciji Beograda su v.d. sekretara za informisanje Mirjana Pavičić, v.d. sekretara za kulturu Ivona Jevtić i v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i korodinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i predstavnici Turističke organizacije Beograda i Privredne komore Beograda.

Članovi delegacije održali su niz sasatanaka kako bi organizacija Dana Beograda u Moskvi protekla što uspešnije, uz obilazak predloženih lokacija na kojima će biti predstavljen duh Beograda.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.