Dačić se sastao sa Šojguom: Uzajamna podrška ključna za odbranu FOTO

Izvor: B92, 02.Jun.2021, 19:07

Dačić se sastao sa Šojguom: Uzajamna podrška ključna za odbranu FOTO

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se tokom zvanične posete Moskvi sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom.

Uz saglasnost da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, razmotrene su mogućnosti za dalji nastavak saradnje u okviru strateškog partnerstva između Srbije i Ruske Federacije.

Zaključeno je da je i tokom pandemije zadržan visok nivo saradnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić još jednom se zahvalio na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji u borbi protiv epidemije, uključujući isporuku vakcina "Sputnjik V" i njihovu proizvidnju u Srbiji.

Razgovarano je aktuelnoj situaciji i izazovima na regionalnom i globalnom planu, a sagovornici su se saglasili da su snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa.

Sergej Šojgu ponovio je podršku Ruske Federacije Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Narodne skupštine zahvalio se na podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.