CSKA bolji od Žalgirisa posle drame i preokreta

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA bolji od Žalgirisa posle drame i preokreta

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su Žalgiris na gostovanju rezultatom 84:79 u 16. kolu Evrolige.

Moskovljani su zabeležili 12. pobedu u ovoj sezoni, a Žalgiris ostavili na sedam trijumfa i van zone koja vodi u doigravanje.

Izabranici Dimitrisa Itudisa su odlični bili na početku i svoju prednost uvećavali sve do poluvremena. Žaligiris nije uspevao da se približi Moskovljanima i na pauzi je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo +10 za goste.

Sredinom treće četvrtine Žalgiris je pronašao neku novu energiju i velikom serijom uspeo da neutrališe prednost gostiju, te i da povede i da pred poslednjih deset minuta povede sa četiri poena razlike.

Dobru igru tim koji predvodi Šarunas Jasikevičus održao je i u poslednjoj deonici, kada je vodio sve do poslednjih minuta. Na dva i po minuta do kraja ekipa iz "zelene šume" vodila je 74:69, ali se onda CSKA vratio iz "mrtvih".

Moskovljani su serijom 10:0 uspeli da totalno preokrenu meč i da na 15 sekundi do kraja dođu do +3. U penal završnici mirniji je bio CSKA, da bi svoju ekipu dokrajčio Derik Volton, koji je na -1 i četiri sekunde do kraja napravio nesportski faul i uništio ikakve šanse da njegov tim dođe do šuta za produžetak.

Kod šampiona VTB lige najbolji su bili Daniel Heket i Vil Klajburn sa po 19 poena. Nando de Kolo je imao 13, dok je 11 ubacio Kori Higins. Serhio Rodriges postigao je samo šest, uz 2/11 iz igre.

Žalgiris je predvodio Brendon Dejvis sa 19 poena i sedam skokova, a pratili su ga Marijus Grigonis sa 13 i Derik Volton sa deset poena.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.