CENIMO STAV MOSKVE Predsednik Palestine se sprema na hitan put u Rusiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 22:02

"CENIMO STAV MOSKVE" Predsednik Palestine se sprema na hitan put u Rusiju

Nofal je naveo da palestinska strana ceni stav Moskve po pitanju palestinsko-izraelskog rešenja.

Sada su u toku pripreme za posetu palestinskog predsednika, Mahmuda Abasa, Moskvi, rekao je palestinski ambasador u Rusiji, Abdelhafiz Nofal, na TV kanalu Rusija 24.

- Održavamo svakodnevne kontakte sa Moskvom. Sada su u toku pripreme za posetu predsednika Abasa Moskvi - rekao je ambasador, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovarajući na pitanje da li su zvanični kontakti Palestine i Rusije mogući u bliskoj budućnosti.

Kako je naveo diplomata, palestinska strana ceni stav Moskve po pitanju palestinsko-izraelskog rešenja.

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, ranije je izjavio da je potrebno hitno zaustaviti krvoproliće između Izraela i Palestine i pozvao strane da prekinu neprijateljstva.

- Moskva je zainteresovana za bezbednost i Izraela i Palestine, dok Vašington pokušava da monopolizuje posredovanje u palestinsko-izraelskom sukobu i skrene dijalog sa sprovođenja odluka UN i stvaranja palestinske države - kazao je Lavrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Abas se sprema...

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 08:19

Palestinski ambasador u Rusiji Abdelhafiz Nofal, izjavio je da su u toku pripreme za posetu Moskvi palestinskog predsednika Mahmuda Abasa..."Održavamo svakodnevne kontakte sa Moskvom. Sada su u toku pripreme za posetu predsednika Abasa Moskvi", rekao je u ponedeljak ambasador novinarima, odgovarajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.