Abas se sprema...

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 08:19

Abas se sprema...

Palestinski ambasador u Rusiji Abdelhafiz Nofal, izjavio je da su u toku pripreme za posetu Moskvi palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

"Održavamo svakodnevne kontakte sa Moskvom. Sada su u toku pripreme za posetu predsednika Abasa Moskvi", rekao je u ponedeljak ambasador novinarima, odgovarajući na pitanje da li su zvanični kontakti Palestine i Rusije mogući u bliskoj budućnosti.

Kako je naveo diplomata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << palestinska strana ceni stav Rusije po pitanju palestinsko-izraelskog rešenja, prenose RIA Novosti.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je izjavio da je potrebno hitno zaustaviti krvoproliće između Izraela i Palestine i pozvao strane da prekinu neprijateljstva.

Moskva je zainteresovana za bezbednost i Izraela i Palestine, dok Vašington pokušava da monopolizuje posredovanje u palestinsko-izraelskom sukobu i skrene dijalog sa sprovodjenja odluka UN i stvaranja palestinske države, kazao je on.

Na sastanku sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abu al-Gejtom u Moskvi, šef ruske diplomatije ukazao je na ključnu ulogu Rusije i arapskih zemalja u pronalaženju načina za mirno rešavanje situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Na Balkanu se ponavlja tužna priča

Izvor: B92, 10.Okt.2023

Nastavak degradacije situacije na Kosovu i Metohiji izaziva duboku zabrinutost ruske strane, ocenio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Nastavak na B92...

Lavrov dolazi u posetu Kini

Izvor: B92, 10.Okt.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posetiće od 16. do 18. oktobra Peking.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.