ČEKA SASLUŠANJE Navaljni odveden u sud u Moskvi

Izvor: Blic, 12.Jun.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKA SASLUŠANJE Navaljni odveden u sud u Moskvi

Ruski opozicioni aktivista i bloger Aleksej Navaljni, koji je danas uhapšen zbog organizovanja protesta u Moskvi, odveden je u moskovski sud Simonovski kako bi bio saslušan, izjavio je njegov advokat Vadim Kobzev.

"Navaljni je odveden u Simonovski sud, čekamo saslušanje", rekao je on agenciji TASS.

Navaljni je optužen za ponavljanje administrativnog prekršaja, za koji bi mogao da bude kažnjen do 30 dana zatvora ili novčanom kaznom do 5.300 američkih dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Moskovska policija ranije danas je saopštila da je Navaljni objavio na internetu promenu lokacije za prethodno odobreni protest u Moskvi.

Tužilaštvo je upozorilo organizatore i učesnike protesta da promena lokacije i pokušaj održavanja neodobrenog skupa predstavlja kršenje zakona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.